Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

 

Το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα είναι μια από τις περιοχές του σώματος που επηρεάζεται πιο συχνά από την ηλικιακή ωρίμανση, τις μεταβολές του σωματικού βάρους, τη συσσώρευση λιπώδους ιστού και από τη φυσιολογική διαδικασία της εγκυμοσύνης.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφορά όλους τους ασθενείς με μεγάλη περίσσεια δέρματος και λιπώδους ιστού στη περιοχή της κοιλίας, που μπορεί να προκαλεί αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα άτομα φυσιολογικού σωματικού βάρους, τα οποία συνήθως μετά από την εγκυμοσύνη και λόγω των μεταβολών κατά τη διάρκειά της, παρουσίασαν περίσσεια δέρματος στην υπομφάλια περιοχή με πιθανή χαλάρωση των μυών του πρόσθιου κοιλιακού τοίχωματος.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αποτελεί τη χειρουργική θεραπεία αφαίρεσης της περίσσειας του δέρματος και λίπους με ταυτόχρονη ενίσχυση των μυών του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με τη λιποαναρρόφηση για πλήρη ομαλότητα και συμμετρία.

Οι ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους λόγω δίαιτας ή βαριατρικής χειρουργικής, μπορούν να επωφεληθούν από την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής. Σε αυτές τις περιπτώσεις η περίσσεια δέρματος μπορεί είναι αρκετά μεγάλη με συνήθη τα συμπτώματα του χρόνιου ερεθισμού και την εμφάνιση δερματίτιδας, και χρήζουν την επέμβαση της κυκλοτερούς αφαίρεσης του δέρματος και του λίπους (Belt lipectomy) σε μία ή δύο επεμβάσεις αναλόγως τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται ταυτόχρονα ανόρθωση και λιποαναρρόφηση του εφηβαίου.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης γίνεται άμεσα εμφανές. Η ανακούφιση, η άνεση και η αναμενόμενη αύξηση των δραστηριοτήτων μετά την επέμβαση τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα της. Ο Dr. Βαρναλίδης πραγματοποιεί τη τεχνική mini κοιλιοπλαστική στις περιπτώσεις μικρής περίσσειας δέρματος και λίπους, που προσφέρει άμεσα αποτέλεσμα με αδιόρατες ουλές.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής περιλαμβάνεται στις επεμβάσεις Mommy Makeover.

Η διαδικασία της επέμβασης

Η επέμβαση εκτελείται μετά από γενική αναισθησία. Ο σωστός σχεδιασμός της τοποθέτησης της τομής προεγχειρητικά αποτελεί σημαντική απόφαση που καθιστά την ουλή αδιόρατη. Η περίσσεια δέρματος και λιπώδους ιστού αφαιρείται και ακολούθως γίνεται σύσφιξη των μυών του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος. Η επανατοποθέτηση του ομφαλού ανάλογα με την κάθε περίπτωση στη σωστή ανατομική του θέση και η συρραφή των τομών ολοκληρώνουν την επέμβαση.

Ο Dr. Βαρναλίδης χρησιμοποιεί τη τεχνική τοποθέτησης της τομής σε χαμηλό επίπεδο στην περιοχή του εφηβαίου, ώστε να καλύπτεται επαρκώς από το εσώρουχο και σε συνδυασμό με τη χρήση της λιποαναρρόφησης, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, επιτυγχάνει την προσδοκώμενη συμμετρία και την αποφυγή εκτεταμένων τομών.

Ο Dr. Βαρναλίδης μετά από εκτενή συζήτηση μαζί σας και επεξήγηση όλης της διαδικασίας, παρέχει λεπτομερείς μετεγχειρητικές οδηγίες και είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε κάθε απορία σας, με στόχο την ομαλή πορεία της ανάρρωσης και το μέγιστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμά σας.

κοιλιοπλαστικη κοιλιοπλαστικη

Αναισθησία

Γενική

Διάρκεια επέμβασης

2–4 ώρες

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως 1-2 ημέρες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

  • 2–4 εβδομάδες για την εργασία
  • 6–8 εβδομάδες για το γυμναστήριο

Εμφάνιση τελικού αποτελέσματος

8–12 μήνες μετά την επέμβαση

κοιλιοπλαστικηκοιλιοπλαστικήabdominoplastyκοιλιοπλαστικη