Αποτρίχωση laser

Αποτρίχωση laser

Η θεραπεία μόνιμης αποτρίχωσης επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας της εκλεκτικής φωτοθερμόλυσης με τη χρήση των laser αποτρίχωσης. Το χρώμα της τρίχας καθορίζεται από τη συγκέντρωση και τον τύπο μελανίνης και συγκεκριμένα της ευμελανίνης για το σκούρο ή μαύρο χρώμα και της φαιομελανίνης για το κόκκινο ή ξανθό χρώμα. Η ευαισθησία του τριχοθυλακίου είναι ανάλογη της μελανίνης του. Η μελανίνη αποτελεί επιπλέον ένα από τα βασικά συστατικά του χρώματος του δέρματος. Στην εκλεκτική φωτοθερμόλυση στοχεύεται μόνο το χρωμοφόρο μελανίνης του τριχοθυλακίου που απορροφάει συγκεκριμένο μήκος κύματος και υφίσταται επιλεκτική καταστροφή. Για να περιοριστούν οι βλάβες στους παρακείμενους ιστούς, η διάρκεια παλμού πρέπει να είναι ίση ή λιγότερη του χρόνου της θερμικής ηρεμίας του τριχοθυλακίου.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης πραγματοποιείται με το laser τελευταίας γενιάς alexandrite 755 nm. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται κυρίως από το φωτότυπο του δέρματος, το χρώμα και πάχος των τριχών. Μετά την ολοκλήρωση κάθε συνεδρίας κάποιος βαθμός ερυθρότητας και οιδήματος είναι αναμενόμενος και διαρκεί λίγες μόνο ώρες. Συνιστάται η επαναλαμβανόμενη επάλειψη με ενυδατική αλοιφή και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.

Η ασφάλεια της υγείας σας αποτελεί το πρώτο μου μέλημα.

Ο Dr. Βαρναλίδης μετά από εκτενή συζήτηση μαζί σας και επεξήγηση όλης της διαδικασίας, παρέχει λεπτομερείς μετεγχειρητικές οδηγίες και είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε κάθε απορία σας, με στόχο την ομαλή πορεία της ανάρρωσης και το μέγιστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμά σας.

laser αποτριχωση